Στη Ρώμη ο Βενιζέλος για την Ευρωπαϊκή κεντροαριστερά

Για τη Ρώμη πετάει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη συνάντηση των ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο που ξεκινά σήμερα εκεί.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας (PD) και τον πρόεδρό του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι που προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθήσει σήμερα σε δείπνο εργασίας της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, που παραθέτει ο πρόεδρός της Χανς Σβόμποντα, ενώ στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης θα έχει σειρά διμερών επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες. Μεταξύ των προσκεκλημένων άλλωστε είναι προσωπικότητες όπως ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Σίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Χαρλέμ Ντεζίρ, πολιτικοί με κύρος σε δύο χώρες που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΕ και την αντιμετώπιση της κρίσης, ελληνικής και ευρωπαϊκής.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Οι νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας: Μία προοδευτική στρατηγική", με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και συνομιλητή στο ίδιο πάνελ τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών Μάσιμο Ντ' Αλέμα.