WRC: “Mε τέσσερις Solberg στα ράλλυ, η F1 θα έκλεινε!”

Κατά τη γνωστή ρήση του μεγάλου ποδοσφαιριστή George Best "αν είχα γεννηθεί άσχημος, δε θα είχατε ακούσει ποτέ για τον Pele", o πρώην συνοδηγός του Petter Solberg, Phil Mills, εκτιμά πως η χαρισματική προσωπικότητα του Νορβηγού θα μπορούσε να είχε κάνει το WRC δημοφιλέστερο από την F1.

"Πριν μερικά χρόνια κάποιος μου είχε πει πως με τέσσερις Solberg στα ράλλυ, η F1 θα έκλεινε. Τότε είχα γελάσει, αλλά άλλα σήμερα συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Τόσο μεγάλη είναι η προσωπικότητά του. Πιστεύω ότι Petter θα λείψει πάρα πολύ στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, περισσότερο απ' ό,τι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα και δεν υπάρχουν αρκετοί σαν αυτόν εκεί έξω", δήλωσε ο Ουαλός που συνοδήγησε για 161 αγώνες στο πλευρό του Solberg, κατακτώντας μαζί του ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

"Για ένα μακρύ χρονικό διάστημα καθίσαμε 10 εκατοστά ο ένας από τον άλλο. Γελάσαμε μαζί, κλάψαμε μαζί, σχεδόν σκοτωθήκαμε μαζί", πρόσθεσε ο Mills. "Πέρα από το καταπληκτικό οδηγικό του ταλέντο, κανείς δεν ήταν καλύτερος showman από τον Petter. Ήταν εξαιρετικός με τους οπαδούς και στις συνεντεύξεις. Ήταν ένας φανταστικός πρεσβευτής για το άθλημα. Αν μπορούσα να ξαναζήσω αυτές τις στιγμές, θα το έκανα".

Σχετικά Tags
WRC