Τον πόλεμο στις συμμορίες των Αράβων κήρυξε η γερμανική αστυνομία

Τον πόλεμο στις συμμορίες των Αράβων κήρυξε η γερμανική αστυνομία

Ναρκωτικά, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εκβιασμοί, λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράνομος τζόγος από Τούρκους και Λιβανέζους

Τον πόλεμο έναντίον εγκληματικών οικογενειών αραβικής και τουρκικής καταγωγής που δρουν κυρίως στις μεγαλουπόλεις, όπως το Βερολίνο και τη Βρέμη, έχει κηρύξει η γερμανική αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Το 25% αυτού του είδους του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται στα χέρια οικογενειών αραβικής καταγωγής. Εμπόριο ναρκωτικών, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εκβιασμοί για παροχή προστασίας, λαθρεμπόριο τσιγάρων, παράνομος τζόγος είναι μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττουν. Υπήρξαν και περιπτώσεις ληστειών, όπως πέρυσι σε κοσμηματοπωλείο στο πολυκατάστημα του Βερολίνου KaDeWe.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου 14 από τις 68 μεγάλες υποθέσεις εξιχνίασης του οργανωμένου εγκλήματος αφορούν σε μέλη οικογενειών λιβανικής καταγωγής. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι ύποπτοι έχουν πάρει στο μεταξύ τη γερμανική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο αριθμός αυτών των συμμοριών έχει αυξηθεί από το 2016 τόσο, ώστε πλεόν οι διωκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες εφόδους στα σπίτια των μελών του, με τη συνδρομή κι άλλων συναδέλφων τους, όπως εφοριακοί και τελωνειακοί, δεδομένου ότι τα μέλη των συμμοριών διαπράττουν και οικονομικά εγκλήματα.

«Αυτές οι ομάδες νομίζουν ότι έχουν τους δικούς τους νόμους, τη δική τους δικαιοσύνη με δικούς τους δικαστές και πολλά περισσότερα. Γι αυτό και εμείς προσεγγίζουμε το πρόβλημα μαζικά και με συνέπεια μαζί όλα τα μέσα που μας διαθέτει το κράτος. Κι αυτό έχει φέρει ήδη τις πρώτες επιτυχίες. Προσπαθούμε να τους κάνουμε τη ζωή όσο γίνεται πιο δύσκολη. Τους λέμε καθαρά και ξάστερα ότι στη Γερμανία υπάρχουν κανόνες που πρέπει να σέβονται» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης Φρανκ Ρίχτερ, τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης και προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε να γίνει σαφές στους νέους ανθρώπους ότι τέτοιες δομές δεν έχουν μέλλον.