Εσωκομματική αναταραχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τις προτάσεις του για το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφωνίες υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης με την στρατηγική που ακολουθείται, την οποία εξέφρασαν πριν την ομιλία του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος του κόμματος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, κατά την οποία οι Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Καμμένο, εκφράζοντας διαφωνίες με την τακτική που εφαρμόζεται.

Ο κ. Καμμένος προσήλθε αργότερα στη συνεδρίαση, και με ομιλία του έστειλε μήνυμα πανστρατιάς προς όλες τις πλευρές, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του για το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που είναι οι εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής στις προσυνεδριακές εργασίες για όλους όσους εγγραφούν ως μέλη μέχρι τος 30 Ιανουαρίου 2013
Δικαίωμα παρακολούθηση των εργασιών και από μη εγγεγραμμένα μέλη, πιθανόν με δικαίωμα έγγραφης παρέμβασης
Προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Αθήνα, Τρίπολη, Κοζάνη, Πάτρα, Μυτιλήνη και Ρόδο
Διεξαγωγή του Συνεδρίου σε Αθήνα ή Πειραιά
Εκλογή συνέδρων και μέσω διαδικτύου, με σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτησή του σχετικά με στελέχη του κόμματος που δε θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο. Τόνισε ότι σε αυτό θα είναι παρόντες “οι 400 πολιτευτές και οι βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές, εκτός εκείνων οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το Κίνημα ή κάποιοι άλλοι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν προσωπικές στρατηγικές και να βγάζουν συνεντεύξεις κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του Κινήματος οι οποίες δεν είναι αποδεκτές. Και αυτό θα το ξεκαθαρίσω. Επειδή ορισμένοι επικαλούνται και ιδιαίτερες σχέσεις ή με εμένα ή με τον έναν και τον άλλον, αυτοί οι οποίοι κάνουν ζημιά στο Κίνημα δεν έχουν θέση μέσα στο Κίνημα και τις διαδικασίες του Συνεδρίου”.

Ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετά στελέχη.