Έτοιμη η σειρά 4 της ΒΜW

Αποκαλύφθηκε τελικά πριν την προγραμματισμένη, για την έκθεση του Ντιτρόιτ, παρουσίασή της, η νέα σειρά 4 της BMW. Ουσιαστικά πρόκειται για την κουπέ έκδοση της σειράς 3 με μεγαλύτερη έμφαση στην αισθητική, το δυναμισμό και την κομψότητα, σε μια προσπάθεια της βαυαρικής εταιρείας να διαχωρίσει ακόμη περισσότερο τη δίθυρη από την τετράθυρη έκδοση, όπως άλλωστε κάνει ήδη στην περίπτωση της σειράς 6.

Σύμφωνα με τη BMW , "η σειρά 4 δεν σηματοδοτεί απλά την αρχή ενός νέου κύκλου, αλλά το ζενίθ μιας καμπύλης εξέλιξης", γεγονός που αποτυπώνεται στο διαφοροποιημένο ντιζάιν και τον οδηγικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα βλέποντας τις εξωτερικές διαστάσεις, καθώς η σειρά 4 με 4.641x1.826x1.362 χλστ. είναι κατά 44 χλστ. φαρδύτερη, κατά 61 χλστ. μακρύτερη και κατά 16 χλστ. χαμηλότερη σε σχέση με την 3αρα κουπέ που αντικαθιστά, ενώ έχει και κατά 50 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Από αισθητικής πλευράς η νέα σειρά 4 χαρακτηρίζεται από τη σχεδιαστική φόρμα της που μοιάζει σχεδόν χυτευμένη, τους φουσκωμένους θόλους των πίσω τροχών και τους νέους αεραγωγούς που προσδίδουν περισσότερο στο δυναμισμό του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν απαράλλαχτο σε σχέση με αυτό της σεντάν έκδοσης, ενώ ίδια θα είναι και η γκάμα εκδόσεων-κινητήρων, με κορυφαία την πολυαναμενόμενη Μ4.