Dow Jones: 100% η συμμετοχή των τραπεζών στην επαναγορά

Δηλώσεις υψηλόβαθμου τραπεζικού αξιωματούχου επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, σύμφωνα με τις οποίες  η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στο 100% των ομολόγων που διακρατούν.

“Οι ελληνικές τράπεζες είναι 100% δεσμευμένες να στηρίξουν το κράτος στην προσπάθεια για μείωση του χρέους”, σχολιάζει η ίδια πηγή, αν και όπως αναφέρει το πρακτορείο το ποσό με το οποίο θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι ελληνικές τράπεζες θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν τα ξένα funds και οι ξένες τράπεζες.

Σημειώνεται ακόμα ότι η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι “απίθανο” να παραταθεί, ενώ οι ανακοινώσεις από την ελληνική πλευρά για την επιτυχία του προγράμματος αναμένονται τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ήδη τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, που στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα και σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων συμβούλων, και “αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση”.