Απειλεί με καταψήφιση διατάξεων του φορολογικού το ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του ΠΑΣΟΚ σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις εκφράζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, που τονίζουν ότι “μόνο μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, μα και από την προστασία της μεσαίας τάξης, θα μπορέσει ο τόπος να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανάπτυξη”.

Οι ίδιοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, αν δεν ικανοποιηθούν τουλάχιστον πέντε προτάσεις του κόμματος, και συγκεκριμένα οι εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, η οποία χαρακτηρίζεται “αύξουσα και προοδευτική”. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στην ισχύουσα κλίμακα, η φορολόγηση με 45% ισχύει για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.
2. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης για τα παιδικά επιδόματα θεωρείται πως οδηγεί σε αδιέξοδο τη μέση ελληνική οικογένεια.
3. Για τους νέους επαγγελματίες, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι θα πρέπει στα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους να ενταχθούν στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών και εναλλακτικά να φορολογούνται ως επαγγελματίες με 13%.
4. Για τους αγρότες τονίζει ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστο όριο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, με βάση την επιστροφή ΦΠΑ που έλαβαν τον προηγούμενο χρόνο, ή εναλλακτικά με βάση την επιδότηση που έλαβαν ή με συνδυασμό των δύο, με στόχο να απαλλαγούν όσοι έχουν ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.
5. Τέλος, ζητά να διατηρηθεί η έκπτωση φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων στο 5%.