Η συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup είχε μεγάλη αγωνία. "Υπήρχαν πολυεπίπεδες επαφές και προετοιμασία. Θα πρέπει να καταλαβαίνει όμως κανείς ως ποιο σημείο μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα", δήλωναν πριν την έναρξη της κορυφαίας συνδιάσκεψης των χωρών της ευρωζώνης συνομιλητές του πρωθυπουργού στο "Βήμα της Κυριακής".
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ως πρακτική να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους ηγέτες χωρών και να εξηγήσει ότι "η χώρα του κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας τόνιζε: "Ας το ξανασκεφτούμε προτού οδηγήσουμε την κατάσταση σε αδιέξοδο για διαφορά 5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 0,01% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Διαφορετικά, η Ελλάδα δε θα είναι όπως την ξέρετε και ίσως να μην ανήκει πια στη Δύση".
Με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, υπέρ δηλαδή μιας απόφασης για την Ελλάδα, τάχθηκαν ο Γάλλος ομόλογός του, Πιερ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
"Είμαστε πολιτικοί και υπουργοί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτη την Ελλάδα για μερικά δεκαδικά ψηφία", δήλωσε ο πρώτος για να προσθέσει ο δεύτερος: "Δε μπορούμε να συγχαίρουμε την Ελλάδα και στο τέλος να μην καταλήγουμε πουθενά".
Άλλωστε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφότου έκλεισε το θέμα του ειδικού λογαριασμού, για το οποίο πίεζε σε τρία διαδοχικά Eurogroup, εμφανίστηκε υποστηρικτικός στα ζητήματα της ελληνικής πλευράς.