“Αθώος” ο Sebastian Vettel

Η FIA επιβεβαίωσε πως ο Seabastian Vettel δεν υπέπεσε σε παράβαση στο GP Bραζιλίας, όταν και προσπέρασε τον Jean-Eric Vergne υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. Το θέμα προέκυψε μετά από επιστολή της Ferrari στην ανώτατη αρχή του σπορ, όμως, όπως αποδείχθηκε, ο Vettel είχε δει πράσινη σημαία από κριτή πριν κάνει την κίνησή του, γεγονός που καθιστά νομότυπο το προσπέρασμα.

Ο Bernie Ecclestone χαρακτήρισε το θέμα "αστείο", καθώς "κανείς δεν αμφισβητεί την πράσινη σημαία που είδε ο Vettel". Η ίδια η Ferrari θεωρεί το θέμα λήξαν, δηλώνοντας: "Η επιστολή μας προς τη FIA δεν είχε καμία πρόθεση υπονόμευσης της νομιμότητα του αποτελέσματος του αγώνα. Λάβαμε δεκάδες χιλιάδες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από όλο τον κόσμο και ήταν υποχρέωσή μας να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία να εξετάσει ένα περιστατικό που θα μπορούσε να σκιάσει το Πρωτάθλημα στα μάτια όλων των οπαδών της F1 και όχι μόνο της Ferrari."

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν οι ανακατατάξεις στα ρόστερ των οδηγών, με τον Valtteri Bottas να παίρνει τη θέση του Bruno Senna ως δεύτερος οδηγός της Williams. Παράλληλα, μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης των Νico Hulkenberg και Esteban Gutierrez (που υποστηρίζεται από το μεξικανική κολοσσό τηλεπικοινωνιών Telmex) από τη Sauber, ο Ιάπωνας οδηγός Κamui Kobayashi μένει χωρίς μονοθέσιο και αναζητά την τύχη του. Μέσω της ιστοσελιδας Kamui Support έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό του ενός εκ. λιρών από οπαδούς του, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει την παραμονή του στη F1. Lotus, Force India, Caterham και Marussia έχουν ακόμη ανοικτές θέσεις οδηγών, όπως άλλωστε και η HRT, για την οποία υπάρχουν όμως σοβαρές αμφιβολίες αν θα συνεχίσει του χρόνου στο Πρωτάθλημα.