Πάγκαλος προς Βενιζέλο: Δεν εκφράζουμε πια την Κεντροαριστερά

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν εκφράζει πια τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ εκφράζει και τη λύπη του για τα πολύ χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία των πελατειακών σχέσεων στη χώρα, τονίζει ότι “η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου γλίτωσε την Ελλάδα από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία”, ενώ ιδιαίτερα καυστικός είναι στην αναφορά του σε κάποιους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. “Πληρώνουμε ιδιαίτερα ακριβά την απραξία των Υπουργών μας που δεν προχώρησαν βασικές μεταρρυθμίσεις, σε ουσιαστικά θέματα διακυβέρνησης, καθώς υπολόγιζαν το ατομικό πολιτικό τους κόστος, την αδικαιολόγητη άρση στήριξης της Κυβέρνησής μας από τους δικούς μας βουλευτές μερικοί από τους οποίους σήμερα είναι πάλι στο ΠΑΣΟΚ και κάνουν τα ίδια και την απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημά μας”, σχολιάζει.

Όσο για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επισημαίνει ότι “ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς είναι βέβαια εδώ και περιμένει. Δυστυχώς όμως δεν τον εκφράζουμε πλέον”.

Τέλος, αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, παραθέτει δύο προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος: Την έναρξη συζήτησης για το εκλογικό σύστημα και την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που εκτιμά ότι ευθύνονται για το πελατειακό σύστημα, και την “αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία, που θα οδηγήσουν σε στρατηγικές αποφάσεις και στην αναλογική εκλογή των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το Συνέδριο”.

Κλείνοντας, ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή του στις διαδικασίες είναι αυτονόητη, εφ'όσον αυτές έχουν πιθανότητες να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε καλύτερες μέρες.