Στο σπίτι του πατέρα του, το παιδί σας επιτρέπεται να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους του. Εσείς, όμως, δεν το εγκρίνετε γιατί θεωρείτε πως δεν είναι η ώρα ακόμα για τέτοιες ελευθερίες. Το χαρτζιλίκι που του δίνει είναι 20 ευρώ, εσείς όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεστε, του δίνετε μόλις 5. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει ότι το κάθε σπίτι έχει τους δικούς του κανόνες; Πώς να αντιμετωπίζετε αυτές τις διαφορές ανάμεσα στον τρόπο ανατροφής του πατέρα του και τον δικό σας;
Για να πάρει ένα ζευγάρι διαζύγιο προφανώς έχει φθάσει σε ένα σημείο που δε συμφωνεί σε τίποτα. Λογικό είναι οι διαφορές αυτές μετά το χωρισμό να γίνουν μεγαλύτερες. Το αν θα επηρεάσει αρνητικά το παιδί εξαρτάται από το αν οι διαφορές των δύο πρώην συζύγων αντιμετωπίζονται με σεβασμό ή όχι.
Εσείς, αρχικά, θα πρέπει να δείξετε κατανόηση στη στάση του πατέρα του παιδιού σας που δε θέλει να του χαλάει τα χατίρια γιατί ως ένα βαθμό είναι λογικό από τη στιγμή που το βλέπει μόνο ένα Σαββατοκύριακο. Κι εσείς αν ήσασταν στη θέση του δε θα θέλατε να περάσετε αυτές τις δύο ημέρες κάνοντάς του μονίμως παρατηρήσεις. Ωστόσο, εάν οι απόψεις σε σχέση με την ανατροφή του παιδιού σας είναι τελείως αντίθετες θα πρέπει να μιλήσετε με το σύζυγό σας και να προσπαθήσετε να πετύχετε έναν συμβιβασμό.
Κάτι επίσης σημαντικό είναι να μπορείτε να συζητάτε με το παιδί σας για όλα αυτά τα θέματα και να μη φοβάστε να εκφράσετε την άποψή σας. Δηλαδή, εάν το παιδί σας σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι του δίνετε λιγότερα χρήματα ή δεν του κάνετε τόσα δώρα όσα ο πατέρας του, θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι αυτό δε σημαίνει πως ο πατέρας του το αγαπάει περισσότερο από εσάς απλά εσείς δεν έχετε την ίδια οικονομική άνεση. Εάν παραπονεθεί για κάτι που δεν το αφήνετε να κάνει σε αντίθεση με τον πατέρα του, εξηγήστε του ότι το κάθε σπίτι έχει τους δικούς του κανόνες κι εκείνο οφείλει να τους τηρεί.