Κλίντον: Από διάλογο με το Ισραήλ η λύση του παλαιστινιακού

"Η λύση για το παλαιστινιακό περνά μόνο μέσα από το διάλογο με το Ισραήλ" διαμηνύει για ακόμη μια φορά η Χίλαρυ Κλίντον, εμμένοντας στην πάγια θέση των ΗΠΑ. Η δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν την ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη για την ένταξη της Παλαιστίνης σε καθεστώς κράτους μη-μέλους παρατηρητή.

"Έχω πει πολλές φορές ότι η πορεία προς μια λύση δύο κρατών, που θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες των Παλαιστινίων περνά από την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, όχι από τη Νέα Υόρκη", ανέφερε η Χ. Κλίντον στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή των Ηνωμένων Πολιτειών στο αίτημα των Παλαιστινίων για τη βελτίωση της θέσης τους στα Ηνωμένα Έθνη.

"Καταστήσαμε απολύτως σαφές στην παλαιστινιακή ηγεσία ότι είμαστε αντίθετοι σε προσπάθειες να αλλάξει το καθεστώς τους στον ΟΗΕ, εκτός των απευθείας διαπραγματεύσεων", είπε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. "Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια μόνιμη λύση είναι οι απευθείας διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε.

Η Παλαιστινιακή υποψηφιότητά κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητα.