Εντυπωσιακός ελιγμός πιλότου ελικοπτέρου για τη διάσωση ορειβάτη

Εντυπωσιακός ελιγμός πιλότου ελικοπτέρου για τη διάσωση ορειβάτη

Κάμερα κατέγραψε τον ελιγμό ακριβείας του χειριστή του Chinook

Με αριστοτεχνικό τρόπο ο πιλότος ενός ελικοπτέρου στο Όρεγκον κατάφερε κάτω από δύσκολες συνθήκες να σώσει έναν ορειβάτη, που είχε αποκλειστεί σε υψόμετρο 3.350 μέτρων στο όρος Χουντ.

Ο 27χρονος ορειβάτης από το Τέξας ενημέρωσε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ότι σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης, η οποία έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το χιόνι έλιωνε και υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων. «Αυτήν την ώρα της ημέρας, το βουνό αρχίζει να διαλύεται. Τα πάντα λιώνουν, πάγος και πέτρες πέφτουν από το βουνό. Μια καλή αναλογία είναι σαν ένα διάδρομο μπόουλινγκ», ανέφερε ο Φιλ Κόουλ, μέλος της ομάδας διάσωσης που συμμετείχε στην αποστολή.

Το πρωί της Παρασκευής ο ορειβάτης εντοπίστηκε και ένα ελικόπτερο Chinook κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να τον σώσει. Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους που δεν επέτρεπε στο ελικόπτερο να προσγειωθεί στην κορυφή, ο χειριστής του κατάφερε με ελιγμό ακριβείας να στηρίξει το πίσω μέρος του στην πλαγιά κρατώντας την υπόλοιπη άτρακτο στον αέρα! Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και ο ορειβάτης σώθηκε, με τον χειριστή του Chinook να κερδίζει τις εντυπώσεις με το θάρρος και τις ικανότητές του.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube: