KEΔΕ: Πάνω από 6.000 υπάλληλοι αποχώρησαν την τελευταία διετία

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προσήλθαν τη Δευτέρα, οι δήμαρχοι της Δυτική Ελλάδας, για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας και την εφαρμογή του.

Το “παρών” στη συνέλευση είναι και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρέθεσε στοιχεία που “καταδεικνύουν τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και τις οικονομίες κλίμακας που έχει πετύχει, με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων της”.

Σε ό, τι αφορά το προσωπικό, ο κύριος Ασκούνης ανέφερε ότι ενώ οι αποχωρήσεις των εργαζομένων στους δήμους στη διετία ξεπέρασαν ήδη τις 6.000 και ο αριθμός των συμβασιούχων έχει μειωθεί περισσότερο από 60%.

Επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσμενείς τις συνθήκες μέσα στις οποίες, όπως τόνισε, καλούνται οι δήμαρχοι να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός τόνισε:

“Οι δήμαρχοι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, θα εξαντλήσουμε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που παραμένουν στη διάθεσή μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των πόλεων και να κρατήσουμε "ανοικτό" το δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ευαίσθητων ομάδων των τοπικών μας κοινωνιών”.