Ένας πρωταθλητής Ελλάδος σε αναμονή

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για να το πει κανείς. Δε θα ήταν όμως πολύ νωρίς -για την ακρίβεια, πιο νωρίς από ποτέ, αν το δούμε ιστορικά, στο πάνθεον της Α' Εθνικής- να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός πρωταθλητής χειμώνα από τώρα; Μα από τη 12η αγωνιστική; Μόλις από τις 25 Νοεμβρίου;

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, με τόλμη και πάθος και βγαίνοντας από τη... μέγγενη στην οποία τον είχαν κλείσει οι παίκτες-αποκαλύψεις της σεζόν, Κώστας Μανωλάς και Δημήτρης Σιόβας, στέρησε όλα αυτά τα εντυπωσιακά από τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας το 1-1.

Βλέποντας το παιχνίδι της Κυριακής, συνειδητοποιεί για μια ακόμα φορά κανείς πόσο μεγάλη είναι η διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Όχι τόσο σε ποιότητα ενός προς έναν, αλλά ως προς τους στόχους, το μπάτζετ, τις επιλογές...

Αν η Superleague ήταν η Ευρωζώνη, ο Ολυμπιακός είναι η Γερμανία. Μια ατμομηχανή που δεν αγκομαχά, που ακόμα κι όταν κουράζεται ο καλός χθες Τζεμπούρ, αντικαθίσταται από τον αξιόπιστο και γκολτζή Μήτρογλου. Που ακόμα κι όταν κάνει λάθη ο Ζαρντίμ, ή χάνει ανεπανάληπτες ευκαιρίες ο Φουστέρ, είναι πάντα εκεί κάποιος να καλύψει το κενό.

Κατά πάσα πιθανότητα, στην αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός θα επιβληθεί του Πλατανιά και θα αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα της φετινής Superleague στη 13η... στροφή του πρωταθλήματος. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα η 13η αγωνιστική ημέρα δε θα είναι σημαδιακή ή κακότυχη.

Ο Ολυμπιακός δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον ΠΑΟΚ κι έφτασε μια σπάνια στιγμή που ο ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ καλά την μπάλα στο γήπεδο της Τούμπας από το χώρο των αμυντικών χαφ ως τη μικρή περιοχή για να κάνει το 1-1 ο Αθανασιάδης.

Οι Μανωλάς και Σιόβας, που μέρα με τη μέρα βελτιώνονται ως παίκτες -και ειδικότερα ως παίκτες που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού, με το ειδικό βάρος- θα μάθουν από τη στιγμιαία ολιγωρία. Στο μεταξύ, κι ενώ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει (9 Δεκέμβρη), κανείς δε φαίνεται να βρίσκεται σε θέση να απειλήσει τον Ολυμπιακό, που βαδίζει ολοταχώς προς την κατάκτηση του 40ού τίτλου της ιστορίας του.