Στην Τούμπα… πέφτουν κορμιά

Το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ξεχωρίζει από τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ημέρας, καθώς τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων συνήθως χαρακτηρίζονται από πάθος, ένταση και καθόλου σπάνια νεύρα.

Για τους πρωταθλητές δεν είναι ένας αγώνας δίχως αύριο, καθώς βρίσκονται ήδη οκτώ βαθμούς μπροστά από το σημερινό τους αντίπαλο, όμως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο έχει ενδιαφέρον να φανεί αν ο Ολυμπιακός είναι όντως ο απόλυτος κυρίαρχος του φετινού πρωταθλήματος ή ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν χωρίς τον Ιμπαγάσα, που την τελευταία στιγμή παρουσίασε πρόβλημα και δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη, ενώ αντίθετα στην αποστολή είναι και ο Σιόβας, που ήταν αμφίβολος. Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί, και αν δεν τα καταφέρει τη θέση του πιθανότατα θα πάρει ο Πάμπλο Κοντρέρας, τον οποίο δε θα υποδεχθούν με... ροδοπέταλα οι οπαδοί της παλιάς του ομάδας.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να καταφέρει ό,τι πέτυχε ο συμπολίτης του Άρης στο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό (ισοπαλία 2-2), και γιατί όχι και κάτι παραπάνω, δηλαδή μία νίκη που θα “ψαλιδίσει” τη διαφορά του Δικεφάλου του Βορρά από την κορυφή στους 5 βαθμούς.

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Γλύκος, καθώς ο Χακόμπο είναι τιμωρημένος, ενώ ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να “χωρέσει” στην ίδια ενδεκάδα τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και Λόρενς, κάτι που υποδεικνύει ένα ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0
Ατρόμητος – Ξάνθη 1-0
ΑΕΚ – Λεβαδειακός 0-1
Κέρκυρα – Βέροια 15:00
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 17:15
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 17:15
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 19:30
Πανθρακικός – Άρης 26/11 19:30