Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αφρό ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας

Ο αφρός είναι ένα από τα πιο εύκολα σε χρήση προϊόντα styling μαλλιών, που μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το look σας, απλά με μια κίνηση. Διαβάστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφρό ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας!

Αρχικά πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα αφρού για οποιοδήποτε χτένισμα ώστε να μη φαίνονται τα μαλλιά σας "στημένα".

Αν έχετε μακριά μαλλιά, προτιμήστε έναν αφρό για μέτριο κράτημα, ο οποίος θα διατηρήσει τα μαλλιά σας ανάλαφρα και δε θα τα σκληρύνει. Είναι ο τέλειος τρόπος για να κρύψετε την ψαλίδα, απλά εφαρμόζοντας λίγο αφρό πρώτα στα χέρια σας και μετά δουλέψτε τον μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Εφόσον τα μαλλιά σας είναι και λεπτά, προτιμήστε μια σύσταση για όγκο ώστε να μη τα βαρύνετε!

Αν έχετε χοντρή τρίχα ή φριζαρισμένα μαλλιά, επιλέξτε έναν αφρό με δυνατό κράτημα και βαριά σύνθεση που θα δουλέψετε τμηματικά σε όλο το μήκος των μαλλιών σας για να τα τιθασεύσετε.

Για ίσια μαλλιά, επιλέξτε έναν αφρό με περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό, τον οποίο θα δουλέψετε από τη μέση και κάτω για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά σας. Αν θέλετε να τα κάνετε σπαστά, πολύ απλά εφαρμόστε τον αφρό σε βρεγμένα μαλλιά, κάντε τα πλεξούδα και μετά στεγνώστε τα.

Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά, δουλέψτε τον αφρό με τα δάχτυλα για να αποκτήσετε το look της "παραλίας", με ανάλαφρα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά.

Σε σγουρά μαλλιά, προτιμήστε έναν αφρό που έχει αρκετή περιεκτικότητα σε έλαια και μοιάζει περισσότερο με gel. Έτσι οι μπούκλες σας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ελαστικότητα!