Tres chic!

"Στη Γαλλίδα πρώτα βλέπεις τη γυναίκα και μετά το ρούχο που φοράει" έχει πει η επί μία δεκαετία αρχισυντάκτρια της Vogue και fashion icon Carine Roitfeld περιγράφοντας την ουσία του γαλλικού στυλ. "Είναι περισσότερο ο τρόπος που συνδυάζει τα ρούχα, η κίνησή της, πώς θα ανοίξει την τσάντα της, πώς θα διπλώσει τα πόδια της...". Θέλετε να μάθετε τα μυστικά του γαλλικού στυλ ή μάλλον voulez-vous apprendre les secrets du style francais?

Οι δύο βασικές αρχές για μια Γαλλίδα είναι να ντύνεται κομψά την ημέρα και θηλυκά το βράδυ...Οι Γαλλίδες ξεχωρίζουν γιατί εκτός από την αυτοπεποίθηση που διαθέτουν ξέρουν να τραβούν την προσοχή στο καλύτερό τους σημείο. Μία Γαλλίδα θα αναδείξει τις υπέροχες καμπύλες της ή τα καλλίγραμμα πόδια της επιλέγοντας να φορέσει μια ψηλόμεση στενή φούστα. Αν το δυνατό της σημείο δε βρίσκεται στο σώμα της αλλά είναι το πρόσωπό της θα φορέσει ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή ένα κασκόλ σε έντονο χρώμα που θα φωτίσει το πρόσωπό της.

Στις Γαλλίδες αρέσει το απλό και κλασικό ντύσιμο καθώς γνωρίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη να φορέσουν εξεζητημένα κομμάτια για να δείχνουν όμορφες. Προτιμούν τα ουδέτερα και τα γήινα χρώματα για το καθημερινό τους ντύσιμο ωστόσο τις περισσότερες φορές προσθέτουν μία μοντέρνα πινελιά ή ένα κομμάτι σε έντονο χρώμα που κάνει τη διαφορά στο στυλ τους. Για παράδειγμα, θα "σπάσουν" τη μονοχρωμία φορώντας ένα κόκκινο παλτό ή κρατώντας μία τσάντα σε μωβ χρώμα.

Τέλος, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα αξεσουάρ, τα οποία θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής τους. Αγαπημένα τους είναι τα καπέλα, ιδιαίτερα οι μπερέδες και τα μάλλινα σκουφάκια αλλά και τα φουλάρια, τα οποία είτε φοράνε γύρω από το λαιμό τους και τα αφήνουν να πέσουν χαλαρά ή τα τυλίγουν στην τσάντα τους.