Δεχόταν απειλές η πρόεδρος Εφετών

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα στη διώροφη οικία όπου διαμένει η πρόεδρος Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι.

Η έκρηξη και το υλικό της βόμβας

Από την έκρηξη, η οποία ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω σπίτια. Η εκρηκτική ύλη είχε τοποθετηθεί στο γραφείο μηχανικού, όπου και εξερράγη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ασφάλειας, η βόμβα αποτελείτο από ζελετοδυναμίτιδα -πρόκειται για πολύ ισχυρό εκρηκτικό υλικό- και πυροδοτήθηκε είτε από πυροκροτητή είτε με βραδύκαυστο φιτίλι.

Η προϊστορία απειλών μέσω της υπόθεσης Παναγόπουλου

H δικαστής ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου και τότε, συνέχισε ο αξιωματικός, κάποιος από τους κατηγορουμένους την είχε απειλήσει ευθέως, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της Ασφάλειας.

Η Ασφάλεια αναμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα των υπολειμμάτων που βρέθηκαν στο σημείο για να διαπιστώσει το είδος της ύλης που χρησιμοποιήθηκε.