Μετά τη γενικευμένη τάση της δεκαετίας του '80, οι ρυθμοί ανακύκλωσης στη Μινεσότα των ΗΠΑ έχουν παραμείνει στάσιμοι για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Σήμερα, όμως, ακτιβιστές πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο για να ωθήσουν τον κόσμο στην ανακύκλωση: Τα υπολείμματα τροφής, κοινώς αποφάγια.
Προβλέπουν ότι η ανακύκλωση οργανικών προϊόντων θα εξαπλωθεί στην πολιτεία, όπως και η ανακύκλωση του αλουμινίου, του γυαλιού και του χαρτιού.
Για την ώρα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “The St. Paul Pioneer Press”, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ανάμικτο, ενώ ακόμα και κάποιοι από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ανακύκλωσης ανησυχούν για τις μυρωδιές και τα έντομα, που μπορεί να συγκεντρωθούν από τη συλλογή υπολειμμάτων φαγητού, με στόχο την ανακύκλωσή τους.
Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στόχος είναι στην μητροπολιτική περιοχή να μειωθεί η ροή σε χώρους υγειονομικής ταφής κατά 75% μέχρι το 2030, με ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά να προέρχεται από την ανακύκλωση οργανικής ύλης.