Λουρόπουλος : Θα είμαι στη θέση μου μέχρι την πώληση του ΟΠΑΠ

Στη θέση του φαίνεται ότι παραμένει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος. Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του οργανισμού ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δεχόταν για να περάσει συγκεκριμένες αποφάσεις – όπως είχε αποκαλύψει το news.grκαι για τις οποίες είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου -, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κύριος Λουρόπουλος αποφάσισε να ανακρούσει πρύμνα.

Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ερωτώμενος για το αν θα βρίσκεται στο τιμόνι του οργανισμού μέχρι ο ΟΠΑΠ να πωληθεί, απάντησε ότι “περιμένω πως θα είμαι στη θέση μου μέχρι την πώληση”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι τοποθετήσεις του στο conference call με τους θεσμικούς επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της απόφασης του κυρίου Λουρόπουλου, είναι πέρα από επιτακτική η ανάγκη να γίνει γνωστό ποιοι πιέζουν όλο αυτό τον καιρό τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.

Τι επιχειρείται, δηλαδή, να περάσει, ενώ είναι σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση και ο οργανισμός αναμένεται να αλλάξει χέρια.

Και, επαναλαμβάνουμε ότι αν δεν ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, θα μιλάμε για ακόμα μια διαδικασία, που θα στείλει μηνύματα αναξιοπιστίας της χώρας σε διεθνές επίπεδο.