Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μόνο ένα χωριό θα μείνει όρθιο

Αν έρθει το τέλος του κόσμου, όπως έχουν προβλέψει οι Μάγιας, υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο για το οποίο δεν θα έρθει το τέλος των ημερών...

Πρόκειται για το μικρό γαλλικό χωριό Bugarach, στους πρόποδες των Πυρηναίων, το οποίο -σύμφωνα με τις αρχές του τουλάχιστον- θα είναι το μόνο ασφαλές σημείο του πλανήτη. Το μυστικό της σωτηρίας είναι κρυμμένο για τα βλέμματα των πολλών: το διαστημόπλοιο που έχουν κρύψει εξωγήινοι σε μια από τις σπηλιές που υπάρχουν στα βουνά γύρω από το χωριό.

Στις 21 Δεκεμβρίου, οι εξωγήινοι θα ξυπνήσουν και, αφού πάρουν μαζί τους τους κατοίκους του χωριού, θα φύγουν προς έναν άλλο, λιγότερο κατεστραμμένο πλανήτη.

Το επιστημονικής φαντασίας σενάριο έχει εξάψει τη φαντασία ανθρώπων που αγαπούν τις ιστορίες με εξωγήινους, οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν στο χωριό.

Οι ντόπιοι πάντως, δεν βλέπουν με καλό μάτι το αναπάντεχο κύμα τουρισμού. Ο δήμαρχος του χωριού δεν δείχνει να συγκινείται από τις καταστροφολογικές προφητείες και λέει ότι δεν θέλει να κατακλυστεί ξαφνικά ο τόπος του από... περίεργους τύπους που θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν στα βουνά, ψάχνοντας για εξωγήινους και διαστημόπλοια.

Οι -μόλις 176- κάτοικοι του... εκλεκτού χωριού φοβούνται μήπως, εκτός από τους ακίνδυνους περίεργους, το χωριό τους προσελκύσει και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που μπορεί να θελήσουν να αυτοκτονήσουν.