ΟΠΑΠ : Ποιοι πιέζουν το Λουρόπουλο σε παραίτηση ;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του news.gr, την Παρασκευή, ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση σήμερα, Τρίτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του οργανισμού και ενώ η διαδικασία πώλησης του 33% της εισηγμένης από το ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κύριος Λουρόπουλος έλαβε αυτή την απόφαση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, την ώρα που απουσίαζε το τελευταίο διάστημα από το γραφείο του, για λόγους υγείας. Πάντως, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επέστρεψε στα καθήκοντά του, εν αναμονή και του σημερινού conference call με τους αναλυτές.

Άνθρωποι, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον οργανισμό, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση – αν τελικά γίνει πράξη – θα σημαίνει ότι κάποιοι πίεσαν τον Κωνσταντίνο Λουρόπουλο να κάνει πράγματα, που δεν έκρινε σωστά. Για αυτά ενημέρωσε, άλλωστε, αμέσως και το Μέγαρο Μαξίμου.

Θα αντέξει, λοιπόν, την – πολλαπλών κατευθύνσεων – πίεση ;

Θα χρειαστεί τη συνδρομή και άλλου στη διοίκηση, για να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις πιέσεις, αλλά και την επίλυση μιας σειράς εκκρεμών θεμάτων, όπως τα κρατικά λαχεία – η προθεσμία για τα οποία πηγαίνει και άλλο πίσω -, και αυτών, που έμειναν ανεπίλυτα μετά την αποχώρηση Σπανουδάκη (βλ. τεχνολογικός πάροχος και εταίρος στο on line gaming) ;

"Ο Λουρόπουλος είναι άνθρωπος ηθικός", λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Και, προφανώς, ξέρουν.
Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο :
Να μάθουμε τι σημαίνουν όλα αυτά.
Ποιοι τον πιέζουν και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν ;
Και, πάνω απ΄ όλα, αν τελικά παραιτηθεί, να μιλήσουμε για το ποια ήταν αυτά, για τα οποία δέχεται πιέσεις.
Τι επιχειρείται, δηλαδή, να περάσει, ενώ είναι σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση και ο οργανισμός αναμένεται να αλλάξει χέρια.

Πρόκειται για ερωτήματα, που επιβάλλεται να απαντηθούν.

Άμεσα.

Αλλιώς, θα μιλάμε για ακόμα μια διαδικασία, που έγινε με έλλειψη διαφάνειας, στέλνοντας μηνύματα αναξιοπιστίας εντός και – κυρίως – εκτός συνόρων.