Στη Βουλή η ρύθμιση για διχοτόμηση της Β΄ Αθηνών και ψήφο στους απόδημους

Στη Βουλή η ρύθμιση για διχοτόμηση της Β΄ Αθηνών και ψήφο στους απόδημους

Εάν η ρύθμιση υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση

Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε σήμερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί με το νομοσχέδιο να εκτιμάται πως θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη κι εντός της ημέρας η σχετική ρύθμιση για την κατάτμηση της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα συνοδεύεται από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Σημειώνεται πως εάν η ρύθμιση υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ στην περίπτωση που περάσει με πλειοψηφία έως 180 βουλευτών θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.