Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 18 άνθρωποι στην Ινδία

Σε τραγωδία μετατράπηκε μια ινδουιστική γιορτή στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας καθώς τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν αφού ποδοπατήθηκαν σε μια γέφυρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ινδουιστές πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Πάτνα, προκειμένου να προσευχηθούν στον Ήλιο, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Τσάτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ια αυτοσχέδια γέφυρα από μπαμπού στις όχθες του ποταμού κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί.

Οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης των θυμάτων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών καθώς αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές διέταξαν έρευνα για το δυστύχημα και ανακοίνωσαν ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Τσατ, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι μια από τις σπουδαιότερες ινδουιστικές γιορτές στη βόρεια και ανατολική Ινδία. Διαρκεί τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν στις όχθες του Γάγγη για να προσευχηθούν στο θεό Ήλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια δυστυχήματα συμβαίνουν στην Ινδία, όπου συχνά δημιουργείται πανικός σε θρησκευτικές γιορτές καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή.

Το χειρότερο πρόσφατο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2010 όταν 220 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά σε ένα ναό στη βόρεια Ινδία.