“Ράλι” με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο στο Χρηματιστήριο

Το εντυπωσιακό “ράλι” των τραπεζικών μετοχών ώθησε σε μεγάλη άνοδο το Χρηματιστήριο της Αθήνας, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 820,91 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,85%, με τον τραπεζικό κλάδο ειδικά να σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 13,54%. Τα μεγαλύτερα κέρδη, άνω του 20%, κατέγραψε η μετοχή της Alpha Bank, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θα χρειαστεί συγκριτικά μικρότερα ποσά για να ανακεφαλαιοποιηθεί. Η αξία των συναλλαγών δεν παρουσίασε σημαντική αύξηση και κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα 56 εκατομμύρια ευρώ.

Θετικό διατηρείται εν τω μεταξύ το κλίμα στις διεθνείς αγορές, που διευρύνουν τα πρωινά τους κέρδη. Άνοδο 2,40% σημειώνει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ στο 2,44% φτάνουν τα κέρδη για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι. Κέρδη και για τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο, σε ποσοστό 1,91%.

Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,18%, εν μέρει χάρη στις καλύτερες των αναμενομένων ανακοινώσεις μακροοικονομικών αποτελεσμάτων.