Παίρνει πίσω το tweet περί διαλόγου ο Ισραηλινός πρέσβης

Εν ριπή οφθαλμού τα “μάζεψε” ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ μετά το tweet του, σύμφωνα με το οποίο, το Ισραήλ είναι πρόθυμο να διαπραγματευτεί κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς εάν σταματήσουν τα πυρά.

“Το Ισραήλ είναι πρόθυμο να καθίσει στο τραπέζι με τη Χαμάς -εάν σταματήσουν να μας ρίχνουν”, ανέφερε το tweet του. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε το μήνυμα, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια πολιτική του Ισραήλ, ότι η Χαμάς είναι μια οργάνωση με την οποία δεν διαπραγματεύεται.

Έτσι ο πρέσβης, Μάικλ Όρεν, διέγραψε άμεσα την ανάρτηση ενώ δήλωσε ότι δεν ήταν εκείνος αλλά κάποιος από την πρεσβεία που μάλλον ανέβασε το σχετικό μήνυμα.

“Η Χαμάς δεν είναι εταίρος στην ειρήνη” ήταν ένα από τα άμεσα μηνύματα που έστειλε ο Ισραηλινός πρέσβης σε μια προσπάθεια να επανορθώσει.

Το tweet αυτό αναρτήθηκε μετά από μια συνέντευξη του Όρεν στο CNN: “ο λαός, η κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ θέλουμε ειρήνη με τους γείτονες μας και είμαστε πρόθυμοι εάν καθίσουν και να διαπραγματευτούν μαζί μας. Όλα είναι στο τραπέζι, επιθυμούμε λύση δυο κρατών και δεσμευόμαστε για αυτό αλλά σταματήστε να μας ρίχνετε”. Τα όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πάντως μάλλον συνάδουν με το αρχικό tweet και ο Ισραηλινός πρέσβης ίσως κληθεί να ανασκευάσει και για αυτά.