Πώς λειτουργούσε το «Επαναστατικό Ταμείο»

Πώς λειτουργούσε το «Επαναστατικό Ταμείο»

Για κατάθεση μικρού ποσού συνελήφθη σήμερα ο νεαρός στην Κύπρο

Η κατάθεση ενός μικρού ποσού στο λεγόμενο «Επαναστατικό Ταμείο» οδήγησε τελικά στη σύλληψη του 21χρονου σήμερα στην Κύπρο. Ο συλληφθείς θα εκδοθεί στην Ελλάδα. Σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις αρχές Μαΐου και εστάλη για εκτέλεση στην Αντιτρομοκρατική.

Ο νεαρός ήταν στην Κύπρο καθώς υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην ΕΛΚΔΥΚ. Ο νεαρός φέρεται να έχει καταθέσει μικρό ποσό, μια φορά, στον λογαριασμό και δεν προκύπτει άλλη εμπλοκή του σε τρομοκρατική δράση. Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την παράδοσή του στις ελληνικές Αρχές, από την κυπριακή αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα. Η ταυτότητα με τα στοιχεία της οποίας έχει ανοιχτεί βρέθηκε στο σπίτι του του κρατούμενου των φυλακών Κώστα Γιατζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του «παγιδευμένου» πακέτου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλα άτομα, που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος του Γιατζόγλου είχαν συλληφθεί συνολικά από τα μέσα Μαΐου 14 άτομα (11 άνδρες και τρεις γυναίκες). Όλοι τους φέρονται να είχαν καταθέσει μικροποσά από 40 έως 250 ευρώ στο «Ταμείο». Στο λογαριασμό είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 35.000 ευρώ!