Η Fisker επεκτείνεται και σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων χαμηλής εκπομπής ρύπων Fisker Αutomotive, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ίδρυση ενός νέου τεχνολογικού κέντρου στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με το νοτιοανατολικό Μίσιγκαν να αποτελεί μία από τις εναλλακτικές που εξετάζονται. Το νέο κέντρο, που υπολογίζεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2013, θα φέρει τη Fisker στην καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και πολύ κοντά στους προμηθευτές εξαρτημάτων και τεχνογνωσίας.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την επικείμενη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στο Ντέλαγουερ, δρομολογεί τις εξελίξεις για την παραγωγή του δεύτερου μοντέλου της εταιρείας, Atlantic. "Η Fisker είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και σχεδιασμού με τις ρίζες της στην Καλιφόρνια. Η παγκόσμια έδρα μας θα παραμείνει στο Άναχαϊμ, αλλά με την τελευταία μας κίνηση θα επωφεληθούμε με το καλύτερο που έχουν να μας προσφέρουν οι δύο αυτοί κόσμοι" δήλωσε ο πρόεδρος Tony Posawatz.

Η Fisker Automotive είναι μια νέα εταιρεία, η οποία παράγοντας καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που ο κόσμος σκέφτεται για τα αυτοκίνητα. Είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτεταμένης αυτονομίας, που συνδυάζουν τη δύναμη και την αποδοτικότητα του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης με την αυτονομία και την ελευθερία που παρέχει ο βενζινοκινητήρας.

Η Fisker ιδρύθηκε το 2007 στην Νότιο Καλιφόρνια, από τον κορυφαίο σχεδιαστή Henrik Fisker (BMW Z8, Aston Martin DB9, Aston Martin Vantage) και τον επιχειρηματικό του εταίρο Bernhard Koehler. Το 2008 παρουσίασε το Fisker Karma, το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκτεταμένης αυτονομίας στον κόσμο, που άρχισε να πωλείται το 2011. Το Κarma είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα μοναδικό αμερικανικό αυτοκίνητο που κέρδισε το βραβείο του πολυτελούς αυτοκινήτου της χρονιάς από το BBC Top Gear.