Ευ. Βενιζέλος: Σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες

Να υπάρξει ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο και τόνισε ότι: "Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει".

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι: "Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα.  Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο. Για αυτό θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά".

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σημειώνοντας: "Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νοιώσει ότι  υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με ένα δίκαιο τρόπο. Αυτό το νόημα έχει η πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις οι οποίες είχαν συμφωνηθεί πριν τις εκλογές με την τρόικα".