Το κορίτσι που άφησε πίσω της…

Είναι από τις πιο διάσημες γυναίκες του πλανήτη, είναι όμορφη, επιτυχημένη, πλούσια, έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Το κορίτσι που άφησα πίσω" και κάθε βράδυ κοιμάται δίπλα στο Brad Pitt. Η Angelina Jolie στα 37 της δείχνει να τα έχει όλα και να τα έχει κάνει όλα...Μητέρα έξι παιδιών και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ σήμερα, δε θυμίζει σε τίποτα την άγρια και ατίθαση Angelina με τα τατουάζ, τις προκλητικές φωτογραφίες, τις καταχρήσεις και τις πολυτάραχες σχέσεις…Ας γνωρίσουμε, όμως, το κορίτσι που άφησε πίσω της...

Η Angelina Jolie Voight γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Λος Άντζελες. Είναι κόρη των ηθοποιών Jon Voight και Marcheline Bertrand. Μετά το χωρισμό των γονιών της το 1976, η Angelina με το αδερφό της πήγαν να ζήσουν με τη μητέρα τους, η οποία εγκατέλειψε την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Η Angelina, επηρεασμένη προφανώς από τα γονίδια αποφάσισε από πολύ μικρή ότι ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Το ταξίδι της στη μεγάλη οθόνη ξεκίνησε το 1982 σε ηλικία μόλις 7 χρόνων, δίπλα στον πατέρα της, στην ταινία "Lookin' to Get Out".

Τα εφηβικά της χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα καθώς έπασχε από κατάθλιψη, είχε τάσεις αυτοκαταστροφής και πολλές φορές τραυμάτιζε τον εαυτό της. "Είχα αυτό το πρόβλημα από νωρίς λόγω του ότι δε μπορούσα να επικοινωνήσω και να συνδεθώ ψυχικά με τους άλλους ανθρώπους", έχει πει η ίδια σε συνέντευξη της περιγράφοντας εκείνη τη μαύρη περίοδο της ζωής της.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1993 με τη συμμετοχή της στην ταινία "Cyborg 2". Ήταν τόσο απογοητευμένη από το αποτέλεσμα της ταινίας που για έναν ολόκληρο χρόνο αρνιόταν να πάει σε οντισιόν. Το 1995 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Hackers". Ο συμπρωταγωνιστής της Jonny Lee Miller, έμελλε να είναι και ο πρώτος της σύζυγος.

Μετά από επτά μήνες σχέσης αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης ενώπιον δύο καλεσμένων, της μητέρας της και του καλύτερου φίλου του γαμπρού. Η Angelina αντί για νυφικό προτίμησε να εμφανιστεί με μαύρο δερμάτινο παντελόνι και λευκό t-shirt, στην πλάτη του οποίου είχε γράψει με το αίμα της το όνομα του αγαπημένου της. Ο γάμος τους κράτησε σχεδόν ένα χρόνο και η Angelina εμφανίστηκε με το νεό σύντροφό της. Τη νέα για την ακρίβεια..καθώς αναφερόμαστε στη συμπρωταγωνίστρια της στην ταινία "Foxfire",  τη Jenny Shimizu. "Εντυπωσιάστηκα όταν ένιωσα συναισθήματα για μια γυναίκα που μέχρι πρότινος ένιωθα μόνο με άνδρες” είχε πει η Angelina. H σχέση τους κράτησε λίγους μήνες ωστόσο η Shimizu σε συνέντευξή της το 2005 είχε αποκαλύψει ότι διατηρούσαν σχέσεις για πολλά χρόνια μετά, ακόμα κι όταν η Angelina είχε άλλους δεσμούς.

Τα επόμενα τρία χρόνια η Angelina καταξιώθηκε επαγγελματικά και κέρδισε την αναγνώριση. Το 1998 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ταινία "George Wallace", ένα χρόνο μετά ήρθε η δεύτερη Χρυσή Σφαίρα για την εκπληκτική ομολογουμένως ερμηνεία της στην ταινία "Gia", ενώ το 2000 κέρδισε το Όσκαρ β΄γυναικείου ρόλου για την ταινία "Girl, Interrupted". Πώς αντέδρασε η απρόβλεπτη και εκκεντρική Angelina; Φίλησε τον αδερφό της κι όταν ανέβηκε στο πόντιουμ να παραλάβει το χρυσό αγαλμάτακι δήλωσε ερωτευμένη μαζί του, αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους.

Λίγες ημέρες μετά, εισήχθη σε κλινική ύστερα από ισχυρό νευρικό κλονισμό που υπέστη ενώ ένα μήνα αργότερα παντρεύτηκε τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της Billy Bob Thornton στο Λας Βέγκας, σε μια τελετή που κόστισε 189 δολάρια. Στις δημόσιες εμφανίσεις του το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα προκλητικό ενώ είχε συζητηθεί αρκετά το γεγονός ότι είχαν κρεμάσει στο λαιμό τους φιαλίδια με το αίμα τους...Η Angelina μιλώντας για αυτή την πρωτότυπη ένδειξη αγάπης είχε πει "Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα μεγάλο διαμάντι είναι όμορφο. Για μένα το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο είναι το αίμα του συζύγου μου".

Το 2001, ο ρόλος της ως Lara Croft στην ταινία "Tomb Raider" στάθηκε αφορμή για να αλλάξει τελείως η ζωή της. Κατά την επίσκεψή της στην Καμπότζη για την πραγματοποίηση γυρισμάτων συμμετείχε σε διάφορες αποστολές για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και τον Αύγουστο του 2001 ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το Μάρτιο του 2002 μπήκε στη ζωή της ο Maddox, ένα αγοράκι από την Καμπότζη που γνώρισε κατά την παραμονή της εκεί. Παρά το γεγονός ότι το ανακοίνωσε μαζί με το σύζυγό της, στα χαρτιά της υιοθεσίας παρέλειψε το όνομά του με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη και να χωρίσουν.

Η Angelina εκείνη την περίοδο άνοιξε κι άλλο μέτωπο. Αυτή τη φορά με τον πατέρα της, με τον οποίο εκτός ελάχιστων διαστημάτων διατηρούσε πολύ κακές σχέσεις. Τον Ιούλιο του 2002 ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες για να απαλλαγεί από το επίθετό του. Ο πατέρας της σε συνέντευξή του είπε ότι τη δικαιολογεί καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα κι εκείνη του απάντησε δημοσίως πως δε θέλει να έχει ουδεμία σχέση μαζί του κι ένας επιπλέον λόγος είναι η προστασία του Maddox. Η σχέση της με τον πατέρα της εξομαλύνθηκε όταν πέθανε η μητέρα της τον Ιανουάριο του 2007.

Kαι ύστερα ήρθε ο έρωτας με το Brad...Για άλλη μια φορά μία ταινία άλλαξε τη ζωή της. Το 2005 η Angelina και ο Brad συνεργάστηκαν στην ταινία "Mr. and Mrs. Smith", ερωτεύτηκαν, έγιναν το ομορφότερο ζευγάρι του Χόλιγουντ και δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια.

Η Angelina υιοθέτησε ένα ακόμα παιδί, την 6 μηνών Zahara από ένα ορφανοτροφείο της Αιθιοπίας. Ο Brad στηρίζοντας την απόφασή της έδωσε το επίθετο του στη Zahara, όπως και στο Maddox. Στις 27 Μαΐου 2006, ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους βιολογικό παδί η Shiloh Nouvel. Το ζευγάρι πώλησε τις φωτογραφίες της νεογέννητης κορούλας τους έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να τα προσφέρουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα παιδιά της Αφρικής. Το Μάρτιο του 2007, υιοθέτησαν ένα αγοράκι τριών ετών από το Βιετνάμ και ένα χρόνο αργότερα η οικογένειά τους μεγάλωσε κατά δύο μέλη καθώς η Angelina γέννησε τα δίδυμα Knox Léon και Vivienne Marcheline.

Το ζευγάρι πώλησε και αυτές τις φωτογραφίες έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ, το οποίο και διέθεσε στη φιλανθρωπική οργάνωση Jolie-Pitt Foundation που έχει δημιουργήσει το λαμπερό ζευγάρι.