Πρόστιμα – φωτιά σε όποιον αγοράζει από μετανάστες

Πρόστιμα – φωτιά σε όποιον αγοράζει από μετανάστες

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους μετανάστες ο Ματέο Σαλβίνι και προαναγγέλει και ελέγχους σε όσους νοικιάζουν σπίτια σε μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής

Σκληραίνει τη στάση του με τους μετανάστες ο Ματέο Σαλβίνι. Με την επιστροφή του από τη Λιβύη, ο Ιταλός υπουργός σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να πατάξει το λαθρεμπόριο. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, σκοπεύει να επιβάλει υψηλά πρόστιμα όχι μόνο στους μετανάστες πωλητές, αλλά και στους αγοραστές!

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Σαλβίνι επιθυμεί να επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.000 ευρώ σε όποιον αγοράζει εμπορεύματα από μετανάστες στις ιταλικές παραλίες.

Μάλιστα, ρεπορτάζ της εφημερίδα Λα Στάμπα αποκαλύπτει πως για τους παράτυπους μετανάστες που πωλούν ρούχα, βραχιόλια ή φαγητό το πρόστιμο θα φτάνει τις 15.000 ευρώ και θα προβλέπεται άμεση κατάσχεση του εμπορεύματος. Παράλληλα, θα γίνονται και ειδικοί έλεγχοι για να εντοπισθούν οι Ιταλοί που νοικιάζουν σπίτια και αποθήκες σε μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.

Η εκστρατεία, όπως αναφέρει και η Κοριέρε Ντέλα Σέρα, θα ονομαστεί «ασφαλείς παραλίες» και τα διάφορα μέτρα θα κληθούν να εφαρμόσουν η αστυνομία, οι καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία. Και, όπως διαρρέει ο Σαλβίνι θα προσπαθήσει να πληρώσει τις υπερωρίες τους χρησιμοποιώντας ειδικά «ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενίσχυση της νομιμότητας».

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκας θέλει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ιταλικών εμπορικών συλλόγων. Διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πώληση των λεγόμενων «εμπορευμάτων- μαϊμού» στερεί από τους Ιταλούς εμπόρους 22 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Πιθανότητα πρόκειται για μια ακόμη κίνηση με στόχο να αυξηθούν και τα ποσοστά της Λέγκας, η οποία στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πλέον στο 28%, καταλήγει η Deutsche Welle.