Gourmet γεύσεις ταξιδεύουν με τρένο

Στον επόμενο σταθμό θα απολαύσετε γεύμα πολλών αστέρων! Κάπως έτσι θα είναι στο εξής οι ανακοινώσεις μέσα στα τρένα της Eurostar σε όλη την Ευρώπη, αφού μόλις αφίχθηκε στην κουζίνα της ένας αστεράτος σεφ.

Μπορεί πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να υπερηφανεύονται για το φαγητό που σερβίρουν και το οποίο επιμελείται κάποιος διάσημος σεφ, ήρθε όμως η ώρα και των τρένων. Η Eurostar, με τα τρένα της οποίας ταξιδεύουμε από την Αγγλία στην κεντρική Ευρώπη, καλωσόρισαν τον διεθνούς φήμης σεφ Raymond Blanc, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο του Egon Ronay (η πρώτη του ονομασία ήταν «Les Quat Saisons»), στην Οξφόρδη.

Τα πιάτα που έχει επιμεληθεί θα τα απολαμβάνουν οι επιβάτες της θέσης Business Premier της Eurostar. Ο Raymond Blanc θα συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της Eurostar στο Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, με στόχο να του παρέχουν τις καλύτερες πρώτες ύλες για να δημιουργήσει καινοτόμες συνταγές, ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου και τα προϊόντα. Επιπλέον πολλές τοπικές συνταγές από τις διάφορες χώρες, μελετήθηκαν και πήραν τη θέση τους στο τραπέζι, αλλά και κάποια από τα δικά του διάσημα πιάτα, όπως το σκουμπρί σαλάτα και η σοκολάτα με κρέμα πραλίνας. Μέσα στα τρένα πλέον θα σερβίρονται από ροσμπίφ και καπνιστό σολομό, μέχρι λιχουδιές όπως αχλάδια ποσέ.

Κύριο κριτήριο επιλογής των προϊόντων είναι ο τρόπος παραγωγής τους – που θα πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς της βιώσιμης ανάπτυξης – αλλά και η προέλευση τους. Έτσι ο σεφ θα καταφέρει να δημιουργήσει μενού, συνδυάζουν παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα, μοντέρνα στοιχεία. Η Eurostar αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη νέα συνεργασία, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε και ανακάλυψε πόσο σημαντικό είναι το φαγητό και η ποιότητα του, για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν το τρένο.

 

Η διάσημη μους σοκολάτα του Raymond Blanc