Η Japan Display παρουσίασε νέες οθόνες χαμηλής ισχύος

Δυο νέα panel χαμηλής ισχύος για φορητές συσκευές παρουσίασε η Japan Display την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση FPD International στην Ιαπωνία, τα οποία αντίθετα με τις LCD οθόνες δεν χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό.

Αντιθέτως, χρησιμοποιεί φως από αντανάκλαση, όπως ένας καθρέπτης, για να προβάλλει μια μονοχρωματική εικόνα αλλά και φίλτρα χρώματος για την προβολή της τελικής, έγχρωμης εικόνας. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι η δραματική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αφού δεν απαιτείται οπίσθιος φωτισμός, ενώ τα πλεονεκτήματα της δεν σταματούν εκεί.

Όπως αναφέρει το Diginfo.tv, η οθόνη χρησιμοποιεί μόνο τρία milliwatts ενέργειας όταν προβάλλει μια σταθερή εικόνα αφού κάθε pixel μπορεί στην πραγματικότητα να διατηρεί και να «θυμάται» το χρώμα του χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνεται συνέχεια. Αυτού του είδους η «μνήμη» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε συσκευές με οθόνες LCD, E-Ink, ακόμα και σε ψηφιακές κορνίζες.

Δυστυχώς όμως η τεχνολογία αυτή παρουσιάζει ακόμα αρκετά προβλήματα, όπως υποτονικά χρώματα και φτωχή αναλογία αντίθεσης 30:1. Η Japan Display αναγνωρίζει τα προβλήματα αυτά στα panel της, θεωρεί όμως ότι η τεχνολογία λειτουργεί σωστά και είναι έτοιμη να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή τους.