Χωρίς φόβο αλλά με πάθος στην ΑΕΚ για το σημερινό ντέρμπι

Οι εποχή κατά την οποία οι κιτρινόμαυροι ήταν ανταγωνιστικοί και κυνηγούσαν τη νίκη, διεκδικώντας πρωταθλήματα, ανήκουν στο παρελθόν...Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αγώνες, όπως αυτοί με τον Ολυμπιακό ήταν κάποτε το θέμα συζήτησης με τη νίκη να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Σήμερα τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά. Ουραγός της βαθμολογίας, δεν έχει ούτε να φοβηθεί, αλλά ούτε και να χάσει τίποτα. Γι αυτό και θα μπει στο γήπεδο με όπλο αυτή την ψυχολογία.

Οι παίκτες του Λίνεν θα παίξουν όπως όλα δείχνουν αφήνοντας την αμυντική διάταξη σήμερα στο ΟΑΚΑ (19.30) και το γνωστό 4 – 5 – 1, με πιθανότερο σχήμα αυτό με τον Γκερέιρο να αγωνίζεται στην επίθεση και τον Κατσικοκέρη να τον συντροφεύει. Ο Γερμανός δοκίμασε και τον Κωσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια δίνοντας έμφαση στη χθεσινή προπόνηση στο 4 – 4 – 1. Δεξί μπακ θα παίξει ο Βλάχος, ο Λαγός αριστερό, ο Κουτρουμπής και ο Γιάγκο στη θέση του στόπερ και οι Κορδέρης, Φέτσης αμυντικά χαφ, ενώ ο Κοντοές θα αγωνιστεί στα δεξιά. Ο ρόλος του Γκερέιρο θα είναι ελεύθερος και θα κινείται μεταξύ κέντρου και επίθεσης, ενώ μπροστά του – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις – θα βρεθεί ο Κατσικοκέρης που επιστρέφει.

Στόχος του Λίνεν είναι να μπλοκάρει την καλή κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, κλείνοντας τα άκρα της επιθετικής του λειτουργίας με τους χαφ να κλείνουν προς τον άξονα του κέντρου και να μαρκάρουν τους αντιπάλους τους.

Κύριο μέλημα του Γερμανού, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του Χολέμπας. Γι αυτό το λόγο άλλωστε το βίντεο ήταν το κύριο μέσο μελέτης της επιθετικής ανάπτυξης των αντιπάλων. Οι επικίνδυνες επελάσεις του Ελληνογερμανού αποτελούν το φόβητρο για πολλές από τις αντίπαλες άμυνες. Το ρόλο του αντι – Χολέμπας θα έχει όπως όλα δείχνουν ο Κοντοές.