Με Περιστερίδη, Ταχτσίδη, Μανωλά οι κλήσεις του Σάντος

Μια αναμενόμενη κλήση, μια σχεδόν αναμενόμενη και μια κλήση-έκπληξη επεφύλασσαν οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για την αποστολή για το φιλικό της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

Πρόκειται για τους Κώστα Μανωλά, Παναγιώτη Ταχτσίδη και Κώστα Περιστερίδη αντίστοιχα.

Η κλήση του νεαρού τερματοφύλακα του Πανιωνίου ήταν δικαίωση για την καλή χρονιά που κάνει και ταυτόχρονα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

"Για τον δεύτερο τερματοφύλακα υπήρχαν πολλές περιπτώσεις στο μυαλό μου. Εχοντας ως δεδομένο ότι ο Καρνέζης θα παίξει βασικός σ' αυτόν τον αγώνα, έκρινα σκόπιμο να δούμε κι έναν νέο τερματοφύλακα", τόνισε ο Σάντος.

Θα μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή ο Κώστας Μανωλάς;

Ερωτηματικά προκάλεσε ωστόσο και η κλήση Μανωλά, αν και αγωνιστικά θεωρείται απολύτως δικαιολογημένη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο αφοπλιστικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

"Δεν έχω πληροφόρηση ότι ο Μανωλάς έχει σοβαρό πρόβλημα. Θεώρησα καλό να δώσω στον ίδιο ένα σημάδι ότι υπολογίζεται για την Εθνική, όπως και σε άλλους παίκτες. Η Εθνική παραμένει ανοικτή για όλους", ήταν η σχετική δήλωση του Σάντος για το θέμα.

Εκτός αποστολής οι Κατσουράνης-Καραγκούνης - Ποιοι επιστρέφουν

Για τους Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Καραγκούνη που απουσιάζουν από τις κλήσεις του Πορτογάλου, ο ίδιος απάντησε: "Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι βασικά στελέχη της ομάδας κι αυτό δεν αλλάζει, όπως συμβαίνει και με τους Γκέκα και Φωτάκη. Προτίμησα για αυτό το φιλικό να δοκιμάσουμε άλλους παίκτες. Τίποτα περισσότερο".

Στην αποστολή επιστρέφει και ο Παναγιώτης Κονέ, όπως και οι Χοσέ Χολέμπας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Λουκάς Βύντρα, ενώ έμεινε ο Κώστας Σταφυλίδης. Δεν κλήθηκαν οι Φάνης Γκέκας, Γιώργος Φωτάκης, Κώστας Λάμπρου.

Αναλυτικά, η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος:

Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Περιστερίδης (Πανιώνιος).
Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός).

Μέσοι: Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν).

Επιθετικοί: Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).