Ένωση Κεντρώων: Πισώπλατη μαχαιριά από Ζάεφ στις Πρέσπες

Ένωση Κεντρώων: Πισώπλατη μαχαιριά από Ζάεφ στις Πρέσπες

Το κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία αδύναμη συμφωνία

Νέα αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό της γείτονος χώρας ασκεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, κάνοντας λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά από τον Ζάεφ επί ελληνικού εδάφους» αποκαλώντας το λαό του Μακεδόνες.

Συγκεκριμένα το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρει, ότι «όλη η χώρα είναι ανάστατη με την συμφωνία στις Πρέσπες» συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που στεναχωρεί το λαό μας, είναι ότι αναγνωρίσαμε μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα, ότι παραχωρήσαμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας και επιτρέψαμε στο κρατίδιο των Σκοπίων να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αφού δεν θα ασκήσουμε veto».

Τονίζει δε, ότι «η κυβέρνηση καθησυχάζει, ότι δήθεν η συμφωνία είναι επωφελής και μόνο που ο Ζάεφ αποκάλεσε το δικό του λαό Μακεδόνες και εμάς Έλληνες, αυτό και μόνο ήταν μαχαιριά πισώπλατα επί ελληνικού εδάφους». Καταλήγει δε υποστηρίζοντας, ότι «όσο θα ρέει ο χρόνος, θα εμφανίζονται οι αδυναμίες της συμφωνίας και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αξιώσουν την ακύρωση της».