Πώς ο ΕΦΚΑ θα βγάλει το λουκέτο από 11 κλειστά μαγαζιά στη Στοά των Εμπόρων

Πώς ο ΕΦΚΑ θα βγάλει το λουκέτο από 11 κλειστά μαγαζιά στη Στοά των Εμπόρων

Στο Δήμο Αθηναίων παραχωρούνται προς χρήση 11 κενά καταστήματα

Στο Δήμο Αθηναίων παραχωρούνται προς χρήση τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

‘Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για 11 κενά καταστήματα, τα οποία θα συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «ΠΟΛΗ2» για οκτώ μήνες.

Στόχος, όπως τονίζεται, είναι η τόνωση της οικονομικής κι εμπορικής δραστηριότητας, με «το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων από νέους δημιουργικούς πυρήνες, επιχειρηματίες και δίκτυα, ώστε να μετατραπούν σε εστίες δραστηριότητας με επιρροή στην πόλη».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της αναβίωσης του διατηρητέου Μεγάρου του πρώην Ταμείου Εμπόρων, δύο ιστορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο της Στοάς χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα διατηρητέες ως προς τη χρήση τους από το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για το ζαχαροπλαστείο «Άριστον» και το Ωρολογοποιείο «Σιδέρης», που λειτουργούν συνεχόμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ στους ορόφους του Μεγάρου πρόκειται να στεγαστεί η έδρα της Enterprise Greece.