Τρία στα τέσσερα smartphones χρησιμοποιούν Android

Ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι η Google από τα αποτελέσματα μιας έρευνας της IDC για το ποσοστό συσκευών που απεστάλησαν στα καταστήματα το τρίτο τρίμηνο του 2012. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 75% των συσκευών που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Συγκεκριμένα, οι αποστολές Android συσκευών από την Samsung, την HTC και άλλες κατασκευάστριες στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 136 εκατομμύρια μονάδες, αποκτώντας έτσι μερίδιο της τάξης του 75% στην παγκόσμια αγορά, αρκετά μεγαλύτερο του 57.5% που σημείωσαν κατά την ίδια περίοδο πέρσι.

Την ίδια στιγμή ανεβασμένο αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά από πέρσι εμφανίζεται και το μερίδιο του iOS, με 14.9%έναντι 13.8. Η μεγάλη αυτή διαφορά θα πρέπει να θεωρείται λογική, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το iOS χρησιμοποιείται μόνο από τα προϊόντα της Apple, ενώ το Android σε εκατοντάδες, τουλάχιστον, συσκευές.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει πως όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις, αφού οι χρήστες τους μεταβαίνουν σιγά σιγά σε Android ή iOS.

Το Research in Motion της Blackberry έπεσε στο 7.7% σε σχέση με το 9.5% που σημείωσε πέρσι ενώ το Symbian, ένα «νεκρό» πλέον λειτουργικό από τότε που σταμάτησε η ανάπτυξη του μετά βίας ξεπέρασε το 4%  από το 14.6% που κατείχε το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Ακόμα πιο κάτω με 3.6% βρίσκεται το κινητό λειτουργικό της Microsoft, εντούτοις η πρόσφατη κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Windows Phone 8 αναμένεται να αλλάξει αρκετά το νούμερο αυτό.