Εσείς ποιο eyeliner θα διαλέξετε;

Μια απλή γραμμή μπορεί να μεταμορφώσει όλο μας το βλέμμα και να δώσει άλλο στυλ στο μακιγιάζ.

Το eyeliner αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές μακιγιάζ. Είναι o πιο εύκολος τρόπος να τονίσουμε γρήγορα τα μάτια μας, υπάρχει σε άπειρα χρώματα και χρησιμοποιείται όλες τις εποχές. Τα τελευταία χρόνια το βρίσκουμε σε διάφορες μορφές, με την καθεμία να έχει διαφορετικές ιδιότητες και αποτέλεσμα. Είναι ένα προϊόν παρεξηγημένο για το βαθμό δυσκολίας του κατά την εφαρμογή του, όμως πιστέψτε μας είναι απλά θέμα εξάσκησης και τεχνικής! Ανάλογα με την εμπειρία σας και τι σας βολεύει περισσότερο, επιλέξτε το eyeliner που σας ταιριάζει.

Μολύβι ματιών

Το μολύβι είναι η πιο διαδεδομένη μορφή eyeliner, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και με διάφορους τρόπους. Είναι ο κατάλληλος τύπος eyeliner αν είσαστε αρχάρια λόγω της σκληρής μύτης του και της συμπαγούς σύστασης, που δίνει περισσότερη σταθερότητα και έλεγχο. Επιπλέον, οποιοδήποτε λάθος μπορεί να σβηστεί εύκολα. 

Υγρό eyeliner

Το υγρό eyeliner έχει γυαλιστερό και έντονο αποτέλεσμα, βοηθώντας να δημιουργηθούν ευδιάκριτες, σκληρές γραμμές. Είναι πιο δύσκολο γιατί είναι υγρό και γλιστράει εύκολα. Συνεπώς σε περίπτωση λάθους θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο για το διορθώσετε.

Gel eyeliner

Το gel eyeliner είναι η πιο σύγχρονη μορφή που υπάρχει, θα το βρείτε συνήθως σε βαζάκι και η εφαρμογή του γίνεται μόνο με ειδικό λεπτό πινέλο. Είναι σταθερό αλλά σβήνεται σχετικά εύκολα σε περίπτωση λάθους και μπορείτε να δημιουργήσετε ευδιάκριτες, κοφτές γραμμές εύκολα. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελαφρά ως βάση με μία αντίστοιχη σε χρώμα σκιά.

Και μία συμβουλή...

Αν βάζετε eyeliner σε οποιαδήποτε μορφή για πρώτη φορά, δοκιμάστε να κάνετε μια γραμμή με ειδικό λεπτό πινέλο, χρησιμοποιώντας μια μαύρη σκιά. Έτσι, μπορείτε να εξασκηθείτε αφού η σκιά σβήνεται εύκολα. Όταν πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, περάστε τη από πάνω με eyeliner.