Ο Γιάννης Κοροβέσης, cocktailian bartender στο Spiti Cocktail Bar, ιδιοκτήτης του blog bitterbooze.com, και βραβευμένος ως “ο καλύτερος bartender” του 2011, μας δίνει όλο το know how για φτιάξουμε μόνοι μας τα θρυλικά, κλασικά και αγαπημένα cocktails του James Bond. Φυσικά, προσθέτει και το δικό του touch και τα κάνει ακόμη πιο μεθυστικά.
(Γιάννης Κοροβέσης)
Vesper Martini
90ml Tanqueray gin
30ml Ketel One Vodka
15ml Cocchi Americano
Το κλασικό shaken not stirred εφαρμόστηκε σε αυτό το κοκτέιλ. Χτυπάμε δυνατά σε σέικερ όλα τα υλικά και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Διακοσμούμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να πέσουν τα αρωματικά της έλαια.
Negroni
30ml Tanqueray gin
30ml Campari
30ml Carpano Classico
Αναδεύουμε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης. Σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old-fashioned με πάγο και διακοσμούμε με μία φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να πέσουν τα αρωματικά της έλαια.
Americano
60ml Cocchi Vermouth di Torino
30ml Campari
Soda water
''Χτίζουμε'' όλα τα υλικά σε ποτήρι τύπου highball με πάγο προσθέτοντας δηλαδή όλα τα υλικά ένα-ένα με την αναγραφόμενη σειρά απογεμίζοντας στο τέλος με σόδα. Αναδεύουμε ελαφρώς και διακοσμούμε με μία σφήνα πορτοκαλιού.
Dry Martini
60ml Tanqueray No Ten
15ml Noilly Prat
Αναδεύουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Διακοσμούμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να πέσουν τα αρωματικά της έλαια.
Vodka Martini
60ml Ketel One vodka
15ml Noilly Prat
Αναδεύουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Διακοσμούμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να πέσουν τα αρωματικά της έλαια.
Old-fashioned
60ml Johnny Walker Black Label
10ml honey syrup
3 dashes Angostura Aromatic bitters
Σε ποτήρι τύπου double rocks χύνουμε το σιρόπι μελιού (2 μέρη μέλι , 1 μέρος νερό) και το Angostura bitters. Προσθέτουμε 2-3 παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να νερώσουν ελαφρώς τα bitters με το μέλι. Προσθέτουμε σταδιακά και άλλα παγάκια καθώς και το ουίσκι σε τρείς δόσεις για να πετύχουμε το επιθυμητό σημείο νερώματος. Διακοσμούμε με μία φλούδα πορτοκαλιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να πέσουν τα αρωματικά της έλαια.