Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής της χώρας
Ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους τυμπάνων και συνθημάτων η μαζική πορεία του 14ου Athens Pride, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Με κεντρικό σύνθημα "παρούσα", χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πολύχρωμα μπαλόνια συμμετείχαν στο φετινό Athens Pride. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος υπογράμμισε στο ΑΠΕ ότι «ήρθα σήμερα εδώ για να προσπαθήσω να εκφράσω κάτι το οποίο αισθάνομαι, ότι δηλαδή σέβομαι την διαφορετικότητα. Δεν έχει σημασία ποια είναι η πλευρά η μία ή η άλλη, σημασία έχει ότι δεν μπορεί να είμαστε ισοπεδωμένοι, ούτε ομοιόμορφοι , η ομοιομορφία είναι θάνατος, είναι ολοκληρωτισμός, εμένα μου αρέσει η διαφορετικότητα και γι αυτό είμαι εδώ σήμερα».
Το "παρών" έδωσε κι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει σήμερα "παρούσα". Δηλώνω παρούσα στον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις, στον κακοποιητικό λόγο, στην κακοποίηση. Και δηλώνω πολύ υπερήφανη γιατί τα τελευταία χρόνια μια σειρά από νόμους που ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλή έδωσαν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε όλους μας». Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.
Εκπρόσωπος της colour youth σημείωσε ότι «φέτος το Athens Pride αγγίζει ένα θέμα, το οποίο στην ελληνική πραγματικότητα έχει ελάχιστο χώρο και το οποίο όταν θίγεται γίνεται με υποτιμητικό τρόπο. Η φετινή θεματική αφορά την θηλυκότητα, συνειρμικά στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας η λέξη που έρχεται στο μυαλό είναι γυναίκα, όχι όμως η οποιαδήποτε γυναίκα αλλά η όμορφη η στοργική γεμάτη με το αίσθημα της προσφοράς, πάντα τέλεια κι ασφαλώς straight γυναίκα. Η γυναίκα που είναι δυναμική αλλά έχει ανάγκη τον άντρα να την προστατεύσει , που έχει αυτοπεποίθηση αλλά έχει ανάγκη να αφήσει τον άντρα να πάρει τις αποφάσεις , που είναι οικονομικά ανεξάρτητη αλλά όχι πιο ανεξάρτητη από τον άνδρα. Η γυναίκα που αντικειμενικά είναι το όμορφο αλλά ασθενές φυλο. Όταν η γυναίκα δεν συμμορφώνεται με τα παραπάνω, υποβιβάζεται, εξευτελίζεται και περιθωριοποιείται. Όμως ακόμα κι όταν ακολουθεί τους κοινωνικά ορισμένους ρόλους πάντα υποτιμάται. Αυτός ο κοινωνικός έλεγχος που ασκείται στα άτομα που εκλαμβάνονται ως γυναίκες διαφαίνεται και στην έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας για το σχολικό κλίμα. Τα πιο συχνά σχόλια που ακούν οι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές και μαθήτριες στο σχολείο είναι τα σεξιστικά σχόλια σε ποσοστό που αγγίζει το 75%. Είναι καιρός να δηλώσουμε το καθένα από εμάς "περήφανα παρούσα"».
Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος τόνισε: «Η ΟΛΚΕ είναι παρούσα και σε αυτό το Athens Pride. Παρούσα σε κάθε θεσμική διεκδίκηση της κοινότητάς μας. Παρούσα κι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε έκφραση μίσους ρατσισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας, λεσβιοφοβίας, αμφιφοβίας και σεξισμού. Παρούσα και σε κάθε περήφανη θηλυκότητα και σε κάθε θηλυκότητα που απαρνηθήκαμε».
Οι συμμετέχοντες φέτος είπαν «ναι» στο Athens Pride- Φεστιβάλ υπερηφάνειας κι «όχι» σε διακρίσεις και προκαταλήψεις. Πλακάτ, μπαλόνια, και καλλιτέχνες που ζωγράφιζαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου τα πρόσωπα και το σώμα των συμμετεχόντων έδωσαν την δική τους πνοή στη σημερινή ημέρα. Μετά την λήξη της παρέλασης ακολουθεί συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τη Μαρίνα Σάττι και την Ευρυδίκη.