Μαζικά στους δρόμους τα συνδικάτα

Κινητοποιούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς των περισσότερων επαγγελμάτων εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων από την κυβέρνηση και επειδή εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και οικονομικές απολαβές θίγονται από τις αλλαγές που σχεδιάζονται.

Κινητοποιούνται ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εν όψει ψήφισης των μέτρων

Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στις 18:00 στα Προπύλαια, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Η κινητοποίηση πραγματοποιείται εν' όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που κύρηξε η ΕΣΗΕΑ προχωρούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για την ένταξη του επικουρικού τους ταμείου, ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία ως τη Βουλή.

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Στάσεις εργασίας θα έχουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 18:00 στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Διαμαρτύρονται για το πετρέλαιο θέρμανσης στη Φλώρινα

Απεργούν σήμερα επίσης οι εμποροϋπάλληλοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι στη Φλώρινα σε συνέχιση των χθεσινών απεργιακών τους κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Χωρίς απορριματοφόρα το Σαββατοκύριακο

Στο μεταξύ, αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, με σχετική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων στο Κοινοβούλιο.