Αναβολή ζήτησε και πήρε Κώστας Βαξεβάνης

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την 1η Νοεμβρίου αποφάσισε το δικαστήριο, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

"Έκανα τη δουλειά μου. Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύψεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πανε να την κρύψουν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις", δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κ. Βαξεβάνης: Δεν υπάρχει καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Τη νομιμότητα της δημοσιοποίησης της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" υπερασπίστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης.

"Εμένα με εμφανίζουν ως ένοχο, ενώ ο Βενιζέλος που δήλωσε ότι έχασε το στικάκι στην λεκάνη της τουαλέτας είναι ελεύθερος. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά", δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μία προσπάθεια με νομικισμούς να συγκαλυφθεί μία μεγάλη υπόθεση», υποστήριξε ο κ. Βαξεβάνης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων με την δημοσιοποίηση της λίστας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη το πρωί της Κυριακής σε σπίτι στη Δροσιά Αττικής και κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, λόγω της δημοσιοποίησης στοιχείων της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του.

Ο κ. Βαξεβάνης αρχικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

"Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη Βαξεβάνη", τονίζει η αντιπολίτευση

Πολλές είναι οι αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Σαφείς αποστάσεις κρατά από το όλο ζήτημα η κυβέρνηση.

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εις βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. «Δυστυχώς η Δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν  άκουσαν» τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Προκλητική» χαρακτήρισε τη δίωξη Βαξεβάνη και το ΚΚΕ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον».

«Έντρομοι και περιδεείς οι υποτελείς των τροϊκανών, αυτοί που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα παραδίδουν και τα συνταγματικά μας δικαιώματα βορά στον φόβο και στη δικαστική απειλή» σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κανένα επίσημο σχόλιο δεν υπήρξε από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ.