Εκεχειρία με εκατοντάδες νεκρούς στη Συρία

Σε αποτυχία εξελίχθηκε η προσπάθεια προσωρινής εκεχειρίας στη Συρία για τον εορτασμό του Έιντ αλ Άντχα αφού ήδη την πρώτη μέρα οι εχθροπραξίες στοίχισαν τη ζωή περισσότερων από 146 ανθρώπων.

Σήμερα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη, καθώς πριν από λίγο εξερράγη και δεύτερη βόμβα, παγιδευμένη σε αυτοκίνητο.

Όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, σημειώθηκε "τρομοκρατική" επίθεση έξω από μια εκκλησία της πόλης Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Χθες από έκρηξη βόμβας, επίσης μπροστά από τέμενος, σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη χθεσινή ημέρα σκοτώθηκαν 53 πολίτες, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες, αριθμός που ξεπερνά τον συνήθη αριθμό των περίπου 100 θυμάτων που καταγράφονται καθημερινά από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του Άσαντ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε περιοχές που βομβαρδίστηκαν από το στρατό, σήμερα δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ένα παιδί από πυρά δυνάμεων του καθεστώτος στην επαρχία Ντεράα.

Στην επαρχία του Χαλεπιού, πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν για πρώτη φορά από την υποτιθέμενη εφαρμογή της εκεχειρίας, πάνω από πολλά χωριά, ενώ το πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Μααρέτ αλ-Αρτίκ. Η ίδια η πόλη Χαλέπι έγινε στόχος ρουκετών ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στον τομέα Σαγιέντ 'Αλι.