Καμμένος: Η Ελλάδα γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου

Καμμένος: Η Ελλάδα γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου

Η Λάρισα μετατρέπεται σε σημαντικό αεροπορικό κέντρο και η Σούδα γίνεται κύριο λιμάνι του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

«Η Ελλάδα, σε λίγο καιρό γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου - και αργότερα ίσως πετρελαίου - και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εδώ».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με αυτή την φράση έκλεισε την τοποθέτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο ΥΠΕΘΑ μαζί με τον αμερικανό διπλωμάτη βρέθηκε στην βάση που φιλοξενούνται «προσωρινά» αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

«Η παρουσία του εδώ αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Έναν άξονα σταθερότητας, στον οποίο η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, προς τα νότια με στενές σχέσεις, μέσω της Κύπρου, με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συμμετέχουν πλέον σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες συμμαχικές δυνάμεις» είπε σχετικά ο Πάνος Καμμένος.

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια η Λάρισα μετατρέπεται σε σημαντικό αεροπορικό κέντρο και η Σούδα γίνεται κύριο λιμάνι του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

«Επίσης, με τον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας ως κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και της Λάρισας που μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ως στόχο όχι μόνο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος άξονας σταθερότητας επεκτείνεται προς τα βόρεια με τις χώρες της Βαλκανικής, με τις οποίες πλέον διαμορφώνουμε στενές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα η ειρήνη και η σταθερότητα να επεκταθούν και στις περιοχές που υπάρχει αστάθεια».