Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Ολάντ

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια των Γάλλων πολιτών απέναντι στο πρόσωπο του νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με σημερινή έρευνα γνώμης για λογαριασμό της εφημερίδας “Le Figaro” μόνο το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Ολάντ, έναντι 64% που δήλωσε "δυσαρεστημένο" με τα πεπραγμένα του στο προεδρικό μέγαρο.

Το Σεπτέμβριο ο Γάλλος πρόεδρος συγκέντρωνε 50% θετικών κρίσεων ενώ στις αρχές Οκτωβρίου το ποσοστό αυτό έπεσε στο 41%. Πρόκειται για μεγάλη πτώση στη δημοφιλία του Ολάντ ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα συγκέντρωνε ποσοστό 55%.

Οι Γάλλοι παραπονούνται για την αύξηση των φόρων και την υψηλή ανεργία, όπως προκύπτει από τη σημερινή δημοσκόπηση, και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι "το τελευταίο 6μηνο, επιδεινώθηκαν οι όροι στην καθημερινή ζωή τους".

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η τάση στην αγορά εργασίας πιθανότατα θα αντιστραφεί "περί τα τέλη του 2013", δήλωση που συσχετίστηκε με την φθίνουσα πορεία του ποσοστού δημοτικότητάς του.