Στον Γ. Βρούτση η ευθύνη για την εμπλοκή, λέει το ΠΑΣΟΚ

Τον υπουργό Εργασίας “δείχνει” το ΠΑΣΟΚ ως τον υπεύθυνο για την εμπλοκή που σημειώθηκε με τα εργασιακά.
“Είχε τεθεί εξ αρχής το ζήτημα και από τους δύο, και από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Κουβέλη, ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο Υπουργός Εργασίας σε καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα για ζητήματα εργασιακά, εάν δεν έχει πάρει την έγκριση των αρχηγών” τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: “Τον είχε πάρει ο Πρωθυπουργός τηλέφωνο”.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Ιπποκράτους επιμένει ότι το θέμα των εργασιακών δεν πρέπει να ανοίξει καθόλου, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε: “Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης... Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει από την πολιτική διαπραγμάτευση, κυρίως για τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους, της παράτασης, της εκταμίευσης… Προσχωρήσαμε στην άποψη του πρωθυπουργού, γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός”.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως “θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να μπορούν να στηρίξουν και τα τρία κόμματα… Και επειδή ειπώθηκε χθες ότι "προχωράμε, με όσους τολμήσουν", νομίζω ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τόλμη, γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- και οι σημερινοί βουλευτές και η προηγούμενη ΚΟ- τόλμησαν να στηρίξουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, για να στηρίξουν την Ελλάδα, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδιναν αυτή την μάχη μόνοι τους και οι υπόλοιποι μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα…”.