Αλλάζει την ομάδα επικοινωνίας του ο Τραμπ

Αλλάζει την ομάδα επικοινωνίας του ο Τραμπ

Οι διαρροές πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο έχουν προβληματίσει τον αμερικανό πρόεδρο

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί αλλαγές στην ομάδα της επικοινωνίας του, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των διαρροών πληροφοριών που έχουν στιγματίσει την προεδρία του από την πρώτη ημέρα, σχολιάζει το «Politico».

Η ομάδα επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου θεωρείται το γραφείο με τις μεγαλύτερες εσωτερικές διαφοροποιήσεις και διαιρέσεις στον Λευκό Οίκο.

Οι δραστικές αλλαγές στην δομή του γραφείου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αποτελούν αντικείμενο σκέψεων και συζητήσεων για μήνες, ενώ έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την έλλειψη οργάνωσης στο γραφείο.

Τελικά, η πρόσφατη απρεπής αναφορά ενός χαμηλόβαθμου στελέχους του γραφείου. της Κέλι Σάντλερ. στην υγεία του βετεράνου Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, προκάλεσε την ανάληψη δράσης από τον πρόεδρο Τραμπ.

Σε μία ξεχωριστή συνάντηση των στελεχών του γραφείου στα μέσα Μαΐου, η Σάντλερ δήλωσε ότι η αντίθεση του Μακέιν στην επικύρωση του διορισμού της Τζίνα Χάσπελ στην διεύθυνση της CIA δεν μετράει, καθώς ο ίδιος, «έτσι κι αλλιώς πεθαίνει» Το σχόλιο δημοσιεύτηκε πρώτα από την εφημερίδα The Hill, ενώ προκάλεσε αρκετές ημέρες αρνητικών σχολίων στον Τύπο, μετά την άρνηση του Λευκού Οίκου να ζητήσει συγνώμη.

Ο Τζον Κέλι, Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την αποχώρηση μερικών χαμηλόβαθμων και μεσαίου επιπέδου στελεχών του γραφείου, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση των εξελίξεων.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, αλλά κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αναμένεται ότι θα παραμείνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.