Νεκρός ο γιος του Καντάφι

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και άλλοι 200 έχουν τραυματιστεί στις σφοδρές μάχες που σημειώνονται στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ της Λιβύης, το πρώην προπύργιο του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων ενόπλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ο Χαμίς Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Μπάνι Ουαλίντ, γειτονικής και αντίπαλης με τη Μιζουράτα, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, μεταξύ αυτών ένα κορίτσι τριών ετών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο κεντρικό ξενοδοχείο της Μιζουράτα έχουν μεταφερθεί δεκάδες τραυματίες.

Μεταξύ των νεκρών στη Μπάνι Ουαλίντ φέρεται να είναι και ένας από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, ο Χαμίς Καντάφι, 29 ετών, όπως μετέδωσε χθες Σάββατο το τηλεοπτικό δίκτυο Libya TV.

Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για τον θάνατο του Χαμίς Καντάφι, πρώην διοικητή του στρατού.

Ένας δημοσιογράφος του Libya TV, που επίσης τραυματίστηκε στη διάρκεια των μαχών στη Μπάνι Ουαλίντ, δήλωσε χθες ότι είδε τη σορό του Χαμίς Καντάφι.